2 / 4

Institutiile din Germania vor contribui cu 3,2 mld. euro

Institutiile financiare din Germania vor contribui cu 3,2 miliarde de euro la un pachet de sprijin extern pentru Grecia, ale carui detalii trebuie inca finalizate, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble (foto), potrivit Mediafax.

"Aceasta contributie priveste datorii care ajung la scadenta pana in 2014, cu valoare de circa doua miliarde de euro. La acestea se adauga datorii de 1,2 miliarde de euro aflate in portofoliul unor institutii financiare infiintate pentru preluarea de active bancare neperformante, astfel ca ne asteptam la maturitati de 3,2 miliarde de euro in total", a spus Schaeuble.

Datoriile care ajung la scadenta pana in 2014 vor fi propuse spre rostogolire, a afirmat Schaeuble, dupa o intalnire cu principalele institutii financiare din Germania.

Modelul folosit pentru implicarea institutiilor financiare germane in sprijinirea Greciei va fi cel francez, a afirmat directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann.

Propunerea franceza de restructurare a datoriilor Greciei include doua optiuni pentru detinatorii de obligatiuni care vor sa participe, in perioada iulie 2011-iunie 2014, iar aplicarea planului depinde si de acordul informal al agentiilor de rating, potrivit unui proiect citat de Reuters.

Prima optiune este finantarea Greciei pe o perioada de 30 de ani, prin investirea de catre participanti a minim 70% din sumele primite pentru obligatiunile detinute in prezent in noi obligatiuni guvernamentale elene.
A doua optiune prevede ca participantii sa investeasca minim 90%, preferabil 100% din sumele primite pentru obligatiunile elene detinute in prezent in noi obligatiuni guvernamentale ale Greciei cu o maturitate de cinci ani si o dobanda de 5,5%.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri