2 / 6

Jimmy Cayne, fost CEO al Bear Stearns

In timp ce Fuld a incercat sa raman in business, Jimmy Cayne, fostul sef al Bear Stearns, s-a retras complet.


Pe fostul bancher care traieste intr-un apartament de 25 de milioane de dolari din Hotelul Plaza din New York, il poti gasi aproape zilnic jucand bridge online. Cayne se afla pe locul 22 la nivel mondial, potrivit American Contract Bridge League.


Faptul ca a optat pentru bridge in defavoarea finantelor se stie de foarte mult timp...de altfel Cayne era criticat in timp ce era sef al Bear Stearns pentru faptul ca petrecea mai mult timp jucand golf si bridge decat gestionand criza din grupul financiar pe care il conducea. De exemplu, de mult ori pleca cu elicopterul inca de joi pentru a ajunge la casa sa cu plaja din New Jersey si pentru a petrece weekenduri prelungite la Hollywood Golf Club.


S-a retras de la conducerea Bear Stearns in ianuarie 2008, cu doua luni inainte ca grupul financiar sa dea faliment din cauza investitiilor in imprumuturi in active toxice de tip suprime, dar a ramas presedinte al boardului Bear Stearns. Banca a fost cumparata in martie 2008 de catre JPMorgan Chase & Co pentru 1,2 miliarde de dolari, cam cat ar fi costat inainte unul dintre sediile companiei de pe Madison Avenue.


In afara de apartamentul din Hotelul Plaza din New York, Cayne si sotia sa mai au un apartament in Park Avenue pe care l-au scos la vanzare in urma cu o luna pentru 14,95 milioane de dolari.


De asemenea, cand vor sa paraseasca metropola americana, cei doi pot sa mearga la casa de 8,2 milioane de dolari pe care o au in New Jersey sau la cea de 2,75 milioane de dolari din Boca Raton, Florida.


Sursa foto: Business Insider

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri