3 / 6

Chuck Prince, fostul CEO al Citigroup

Daca Jimmy Cayne a ramas la conducerea Bear Stearns pana aproape de colaps, iar Fuld s-a prabusit odata cu compania, Charles O. Prince III (Chuck Prince) s-a retras din pozitia de CEO al Citigroup in noiembrie 2007 cand criza creditelor suprime deja incepuse sa manance masiv din profitul grupului financiar. La acel moment, Prince anuntase ca Citigroup pierduse intre 8 si 11 miliarde de dolari pentru ca pariase pe imprumuturi de tip suprime.


Din anul 2000 si pana cand s-a retras de la conducerea grupului, Prince a primit salarii si bonusuri de circa 65,2 milioane de dolari.


Iar in timp ce noul sef Vikram Pandit, incerca sa readuca pe crestere grupul, Prince continua sa primeasca de la Citigroup, pentru inca cinci ani un pachet in valoare de 1,5 milioane de dolari pe an, acesta incluzand birou, asistent personal, masina si sofer.


In prezent, Prince este in bordul de conducere al Xerox dar si al Johnson & Johnson.


Nu se stie de cate ori a folosit Prince biroul pe care Citi l-a pastrat pentru el, dar este sigur care are unde sa isi petreaca timpul liber.


Pentru ca fostul CEO al Citigroup are o casa de 3,6 milioane de dolari in Nantucket (Massachusetts) si una de 2,7 milioane de dolari in North Palm Beach, Florida.


Sursa foto: Business Insider

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri