6 / 7

China un demnitar comunist, implicat intr-un caz de coruptie de miliarde de dolari

Zhou Yongkang, fost sef al Serviciului de Securitate interna si membru al Comitetului Partidului Comunist pana n 2012, a fost plasat in arest la domiciliu anul trecut, fiind acuzat de coruptie si abuz de putere.
Politicianul chinez a facut parte din cel mai mare scandal de coruptie al Chinei din ultimii 60 de ani, potrivit Zero Hedge.

Dimensiune actelor de coruptie comise de fostul oficial in varsta de 71 de ani este fara precedent, incluzand 300 de apartamente, 60 de autoturisme, obligatiuni, actiuni si aur.

Autoritatile chineze au confiscate bunuri in valoare de 90 miliarde de yuani (14,5 miliarde de dolari) de la asociatii si membrii familiei lui Zhou.

Investigarea acestui caz face parte din planurile declarate ale presedintelui Xi Jinping de a prinde atat “tigrii” puternici cat si “mustele” smerite, fiind vorba despre cei implicati in acte de coruptie. Presedintele a declarat atat in 2012, cand a devenit liderul Partidului Comunist Chinez, cand si in 2013, cand a devenit presedinte, ca va pune capat coruptiei care ameninta insasi existent partidului.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri