2 / 8

Ofensiva Rusiei in Ucraina

Rusia devine, la nivel international, un stat paria, starnind controverse in urma sprijinului acordat presedintelui sirian Bashar al-Assad si separatistilor din regiunea ucraineana Crimeea.


Activitatile recente intreprinse de Rusia in Ucraina au avut ca efect impunerea unor sanctiuni aspre din partea Statelor Unite si a Uniunii Europene. "Un conflict de lunga durata ar putea afecta puternic economia rusa, deja slabita si aproape de recesiune", spune Tim Ash, care conduce cercetarea pietelor emergente in cadrul bancii sud-africane Standard Bank. Acesta a mai precizat ca Rusia risca sa fie supusa unor sanctiuni mai drastice din partea Occidentului, dar si inghetarii activelor, masuri care ar incetini mai mult investitiile si cresterea economica.


Fondul Monetar International a revizuit in scadere economia Rusiei, aratand preocupari privind situatia din Ucraina. O izolare si mai mare a Rusiei ar putea avea consecinte economice dure, avand in vedere ca tara este un exportator important de gaze naturale si petrol, dar si un partener comercial important pentru marile economii ale lumii. Economia Germaniei deja a fost afectata, iar investitorii se arata mai putin entuziasmati pe fondul crizei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri