2 / 6

Sanctiuni vizand entitati

Statele Unite au introdus sanctiuni impotriva unor mari grupuri rusesti ca gigantul rus in domeniul hidrocarburilor Rosneft, banca gigantului in domeniul gazelor naturale Gazprom - Gazprombank - si banca publica ruseasca VEB, in conducerea careia se afla si premierul Dmitri Medvedev.


Oficialii americani au adaugat pe lista lor neagra principala banca a tarii Sberbank, conglomeratul industrial Rostec si bratul petrolier al gigantului Gazprom (Gazprom Neft), lipsindu-le de finantari americane cu scadenta mai mare de 90 de zile. UE a decis la randul ei sa vizeze aproximativ 30 de entitati din sectorul energetic, crucial pentru economia rusa, fiind vizate in special Rosneft, Transneft si Gazprom Neft.


De asemenea, accesul la capitalul european a fost blocat pentru trei gupuri din sectorul apararii: fabricantul de tancuri OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation si Uralvagonzavod. Sunt vizate, de asemenea, noua intreprinderi care produc articole cu dubla intrebuintare - civila si militara -, cu care europenii au interdictia sa faca comert.


Sursa foto: Sanctiuni UE, Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri