2 / 6

Business Adventures, John Brooks

Ce au in comun, dezastrul de 350 milioane dolari cunoscut sub numele de Edsel si suferit de Ford motor Company, cresterea rapida si incredibila pe care a avut-o Xerox si scandalurile de la General Electric? Fiecare reprezinta un exemplu despre cum o companie simbol a fost marcata de un anumit moment de glorie sau notorietate.


Aceste exemple notabile si fascinante sunt relevante si astazi pentru intelegerea complexitatea vietii corporative asa cum a fost atunci cand aceste evenimente s-au intamplat. Povestile despre Wall Street sunt dotate cu drama si aventura si dezvaluie masinatiunile si natura volatila a lumii finantelor.


Ce a scris Bill Gates despre acesta carte:


"La nu mult timp dupa ce l-am intalnit pentru prima data pe Warren Buffett in 1991, l-am rugat sa-mi recomande cartea lui preferata despre afaceri. Nu a ezitat: «Este Business Adventures, de John Brooks», a spus el. «O sa-ti trimit exemplarul meu.» Am fost intrigat: Nu auzisem pana atunci de John Brooks.


Astazi, la mai mult de doua decenii dupa ce Warren mi-a imprumutat cartea si mai mult de patru decenii dupa ce a fost publicata - Business Adventures ramane cea mai buna carte de afaceri pe care am citit-o vreodata, iar John Brooks este inca scriitorul meu de business preferat".


De altfel, cartea devenit atat de importanta pentru Bill Gates incat a realizat si un scurt video despre aceasta. In acest video, Bill Gates conduce un interviu cu Warren Buffet, precum si cu alti lideri de business.


Cumpara cea mai buna carte de afaceri pe care Bill Gates a citit-o vreodata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri