4 / 6

De unde vin ideile bune? Istoria naturala a inovatiei, Steven Johnson

Cu totii recunoastem o idee buna atunci cand ne iese in cale. Ecuatiile cubice, tiparnita, creionul, bateria, Google – toate acestea sunt idei marete. Insa de unde vin ele? Ce fel de medii le fac mai probabila aparitia? Ce aprinde scanteia stralucirii lor? Cum generam ideile fundamentale care ne propulseaza cariera, viata, societatea, cultura?


In De unde vin ideile bune, Steven Johnson isi pune aceste intrebari, iar raspunsurile pe care le descopera sunt revelatoare si convingatoare. Intr-un stil contagios, cultural omnivor, Johnson isi foloseste abilitatile cognitive in varii domenii, de la neurobiologie sau urbanism pana la cultura internetului, sfarsind prin a identifica sapte modele-cheie, care se afla in spatele inovatiei autentice.


Ce scrie Bill Gates despre aceasta carte:


"Pentru oamenii din afaceri sau educatie, este o carte care chiar merita. Vorbeste despre structurile institutionale care faciliteaza formarea ideilor bune, cum stimulezi o multime de oameni sa gandeasca problemele actuale. O multime de carti au fost scrise despre inovatie - despre ce este aceasta, despre cele mai inovatoare companii si cum poate fi masurata. Subiectul poate parea un pic fad, dar cartea lui Johnson este destul de buna la a da exemple despre cum poti crea un mediu care poate incuraja ideile bune".


Obtine cartea despre care Bill Gates spune ca educatorii si oamenii de afaceri au nevoie de ea pentru a inova.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri