3 / 6

Zboruri anulate si pasageri blocati pe aeroporturile din Europa

Aeroportul Zaventem si sistemul public de transport din Bruxelles au fost inchise, iar autoritatile le-au recomandat belgienilor sa ramana in case. Toate zborurile au fost redirectionate spre alte aeroporturi, in vreme ce cursele Eurostar spre sau din Bruxelles au fost anulate. De asemenea, compania feroviara Thalys, care leaga Franta de regiunea Benelux, si-a suspendat activitatea. Aeroportul Zaventem se afla la 11 kilometri nord-est de Bruxelles si inregistreaza, de regula, un trafic de peste 23 de milioane de pasageri pe an.


In Romania, compania aeriana TAROM a anulat cinci zboruri dinspre Bruxelles, aeronavele fiind programate sa decoleze marti si miercuri, insa pasagerii "vor fi acceptati la imbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen si Londra din 22 si 23 martie". Masura a fost luata dupa ce zborul catre Bruxelles, prevazut sa decoleze marti la ora 16.50 din Romania, a fost anulat. De asemenea, o alta cursa, avand la bord un numar de 83 de pasageri, a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam.


Si Blue Air a anulat o cursa de la Bacau la Bruxelles si retur programata pentru marti, in contextul exploziilor de pe aeroportul din capitala Belgiei. Atentatele de la Bruxelles vor determina o scadere dramatica a rezervarilor efectuate pentru capitalele europene, a declarat si presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Remus Visan.


El a explicat ca Bruxelles-ul nu este o destinatie de city break foarte cautata de turisti, fiind in general achizitionata la pachet cu Amsterdam, o destinatie mult mai ceruta pentru vacante scurte. "In perioada aceasta, oricum, turistii sunt atrasi de early booking-ul pe charter, pentru vacanta de vara (Turcia, Grecia, Spania). Turistii care erau totusi interesati de Bruxelles in aceasta perioada vor fi rerutati catre alte destinatii. Oamenii s-au obisnuit cu riscul si spera sa nu fie victime ale unui atentat in vacantele lor", a punctat presedintele ANAT.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri