4 / 6

NATO si "standardele duble" ale Occidentului: strategie gresita?

Atacurile cu bomba de la Bruxelles dovedesc faptul ca o concentrare a atentiei NATO asupra Rusiei este "absolut gresita", deoarece inamicul real este terorismul international. "In timp ce NATO se pregateste sa mobilizeze unitati militare suplimentare in tarile baltice, oameni sunt aruncati in aer la Bruxelles, unde se afla cartierul general al NATO", a declarat Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului rus.


"Cea mai mare amenintare la adresa securitatii europene nu vine din partea Rusiei, ci a organizatiilor teroriste internationale", a apreciat parlamentarul rus. NATO "repeta intr-una ca principala sa sarcina este sa contracareze amenintarea rusa, dar ne este clar tuturor ca cea mai mare amenintare vine din sud", a spus Aleksei Puskov.


De asemenea, Ministerul rus de Externe a avertizat ca Occidentul nu poate sa-i sustina pe unii teroristi si sa nu se astepte la atacuri din partea altora. "In mod regretabil asistam la rezultatele foarte triste ale politicii dublelor standarde. Este gresit sa-i clasifici pe teroristi in buni si rai", a declarat Maria Zaharovna, o purtatoare de cuvant a diplomatiei ruse.


Presedintele rus Vladimir Putin a catalogat atacurile drept o "crima barbara". "Lupta impotriva raului cere cel mai inalt nivel in cooperarea internationala", a subliniat Putin. Rusia insista de mult timp asupra unei cooperari internationale in lupta impotriva terorismului - in special in Siria, unde este aliatul-cheie al presedintelui sirian Bashar al-Assad.


Sursa foto: BelkaG / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri