3 / 5

Directorul executiv al WaMu, 13,6 mil. dolari pentru cele 18 zile in functie

Directorul executiv al bancii americane de economii Washington Mutual (WaMu), care tocmai a dat faliment, ar putea primi 13,65 milioane dolari pentru cele 18 zile in care a ocupat aceasta functie, potrivit unui raport al autoritatilor de reglementare, citat de Reuters.

Alan Fishman a primit o prima de 7,5 milioane dolari in momentul semnarii contractului cu banca americana, in 7 septembrie, potrivit unui raport al Comisiei de reglementare a pietei bursiere din Statele Unite (SEC).

Contractul de angajare stipula, de asemenea, plata a 6,15 milioane dolari in cazul rezilierii contractului fara motive justificate, mai arata documentele.
Washington Mutual il angajase pe Fishman, fost director executiv al Independence Community Bank Corp, din New York, pentru a reusi sa-si revina, dupa pierderi masive din credite ipotecare neperformante.

Planul de salvare a esuat, insa, cand clientii s-au grabit sa-si lichideze conturile deschise la WaMu, obligand autoritatile federare sa inchida, joi, banca, pentru ca mai apoi activele sale sa fie vandute catre JPMorgan Chase pentru 1,9 miliarde dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri