2 / 4

Cinci zile de negocieri

Dupa cinci zile de negocieri, democratii au cazut de acord sa micsoreze cu mai mult de 150 miliarde dolari cuantumul propus initial de 937 miliarde dolari, ca sa subtieze ceea ce criticii, in majoritate republicani, au numit miliarde de dolari de cheltuieli negarantate.

„Am ajuns la un acord”, a declarat senatorul Sherrod Brown, dupa o intalnire cu colegii sai democrati despre aceasta masura.

Senatorul democrat Ben Nelson, lider al grupului, a spus ca pachetul de stimulente va ajuta la resuscitarea economiei in agonie prin facilitati fiscale pentru clasa de mijloc si investitii tintite.

„Am ales graul de neghina si am adunat fagurii de miere”, a spus Nelson, in Senat.

Senatul s-a intrunit in contextul in care statisticile oficiale publicate au indicat ca in ianuarie s-au accelerat disponibilizarile, iar rata somajului a urcat la un maxim al ultimilor 16 ani.

In pofida vestilor, bursele din Statele Unite au avansat a doua zi consecutiv, deoarece investitorii au anticipat ca urma sa se ajunga la un acord cu privire la stimulente.

Daca va fi adoptata masura, parlamentarii vor fi obligati sa solutioneze diferentele dintre aceasta si versiunea ce prevede alocarea unui cuantum de 819 miliarde dolari, adoptata saptamana trecuta de Camera Reprezentantilor fara niciun vot republican.

De indata ce va fi creat si adoptat in forma finala de ambele camere, proiectul ii va fi trimis spre promulgare presedintelui Obama.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri