2 / 4

Moody's: Riscul ca Grecia sa intre in incapacitate de plata este foarte scazut

Agentia de evaluare financiara Moody's sustine ca "riscul ca Grecia sa intre in incapacitate de plata este foarte scazut", iar problemele de lichiditate, de care profita pietele pentru a specula pe seama datoriei elene, sunt exagerate.

De asemenea, Moody's a subliniat ca trebuie facuta o diferenta intre riscurile de creditare ce ar putea duce la modificarea ratingurilor Greciei, Spania si Portugaliei, spre a evita confuzii intre situatiile celor trei state membre ale zonei euro, potrivit NewsIn. Astfel, analistii agentiei de rating au explicat ca situatiile Spaniei si Portugaliei "nu sunt direct comparabile cu cea a Greciei", desi investitorii s-au aratat ingrijorati de extinderea problemelor bugetare ale Greciei.

Grecia este notata de Moody's cu "A2", cu perspectiva negativa, dar agentia a precizat ca "planurile ambitioase" ale guvernului grec de redresare a finantelor tarii ar putea duce la stabilizarea calificativului. In schimb, esecul in indeplinirea acestora ar atrage scaderea ratingului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri