Care sunt principalele probleme ale brokerilor?
Are bursa probleme institutionale?
Piata este afectata de lipsa unei strategii concrete de dezvoltare
O bursa matura: Scenariu optimist sau visul etern al brokerilor?
3 / 5

Piata este afectata de lipsa unei strategii concrete de dezvoltare

In acest moment, piata este afectata foarte grav de contextul global si de cel macroeconomic local.

Ghergus crede ca influenta lipsei unor anumite facilitati solicitate de operatori afecteaza piata intr-o masura mai mica.

"Ar fi simplu sa invinuim conducerea bursei pentru toate neimplinirile brokerilor din ultimii doi ani, insa nu ar fi corect. Cu toate acestea, nu putem sa lasam neobservata lipsa unei strategii de dezvoltare, a carei asumare a fost evitata de Consiliul de Administratie, care sa traseze prioritatile de dezvoltare si sa canalizeze eforturile tuturor catre restructurarea pietei Rasdaq, crearea unui MTF, care sa faciliteze listarea instrumentelor financiare internationale”, explica el.

Mai mult, un element esential ar fi crearea unei piete solide a instrumentelor financiare cu venit fix, care sa stopeze migrarea banilor din piata de capital catre depozitele bancare si diversificarea veniturilor BVB, continua Ghergus.

Restul “cererilor”, conturi globale, tipuri de ordine, facilitati si mecanisme de tranzactionare, sunt chestiuni utile, insa nu au influenta majora asupra volumului tranzactiilor, sustine el.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri