Bursa nu are doar o problema, ci un cumul
Comunicarea intre institutii si investitori, o alta problema
“Suntem cu 20 de ani in urma”
Este piata Rasdaq reglementata?
Lipsa de profesionalism – o alta problema a pietei
3 / 6

“Suntem cu 20 de ani in urma”

Din pacate, legea nu este egala pentru toti in Romania si sunt cazuri in care investitorii pleaca pacaliti de la Bursa.

Beze spune ca daca investitorii nu au un avocat bun, au sanse sa piarda multi bani. Insa, investitorul mediu nu are timp sa se judece si nu investeste la bursa urmarind sa castige in urma unor procese.

“Bursa trebuie sa fie egala, transparenta si echitabila pentru toata lumea. Nu vii la bursa ca sa te lupti”, spune seful AIPC.

Presedintii Societatilor de Investitii Financiare nu inteleg faptul ca actionarii companiei reprezinta parteneri la afacere.

“Chiar suntem cu 20 de ani in urma. Presedintii SIF-urilor considera ca daca se face transferul de proprietate de la un actionar la altul, nu intra niciun ban in companie si nu trebuie sa raspunda intrebarilor actionarilor. Nu inteleg faptul ca investitorul este actionar la societate si partener in afacere. Inca mai au mentalitatea ca la bursa sunt doar niste speculatori. Trebuie sa rezolvam problema cu SIF-urile, ele aduc cea mai mare parte din rulajul Bursei”, spune Dumitru Beze.

In ce priveste lipsa instrumentelor financiare, o problema invocate invocata de brokeri si investitori, el spune ca nu este neaparat una din cele mai importante probleme ale bursei: “Pana sa importam noi produse financiare trebuie intai sa cream cadrul necesar folosirii lor, in caz contrar vom avea parte de niste forme fara fond, alta treaba strict “romaneasca”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri