Problemele pietei de capital
Cum se implica CNVM in maturizarea pietei
Solutii pentru sustinerea pietei, pe timp de criza
Comunicarea intre actorii pietei – o problema?
2 / 5

Cum se implica CNVM in maturizarea pietei

In baza atributiilor de supraveghere ce revin CNVM, se urmareste modul de realizare a tranzactiilor, daca acestea se realizeaza cu respectarea normelor in vigoare, modul in care entitatile autorizate isi indeplinesc obligatiile fata de clienti si fata de C.N.V.M., masura in care emitentii isi indeplinesc obligatiile de transparenta.

„In ceea ce priveste supravegherea, este stiut faptul ca rolul de supraveghetor al unei autoritati se intensifica in perioade de recesiune economica. Prin urmare, consideram ca intarirea capacitatii C.N.V.M. de supraveghere a entitatilor pietei de capital, in special in aceasta perioada de criza prin care trece economia mondiala este vitala. Un rol important in intarirea capacitatii de supraveghere al C.N.V.M. il detine si cooperarea permanenta cu alte autoritati de supraveghere si impartasirea experientei acumulate cu acestea, in special in supravegherea grupurilor transnationale”, spune Gabriela Anghelache.

Activitatea intermediarilor, societatilor de administrare a investitiilor, a operatorilor de piata ar trebui sa stea sub semnul standardelor europene la un inalt grad de profesionalism, astfel incat sa contribuie la cresterea increderii investitorilor si emitentilor.

In plus, actuala criza financiara a scos in evidenta faptul ca trebuie sa se evite introducerea in piata a instrumentelor financiare deosebit de complexe, greu de inteles chiar si de investitorii cu experienta.

„Pe de alta parte, C.N.V.M. considera ca investitorii pot fi avantajati prin existenta concurentei intre locurile de tranzactionare si, din acest motiv, a asigurat cadrul legal necesar pentru efectuarea de tranzactii in afara pietei reglementate”.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri