3 / 6

Raritatea si costul crescut al resurselor

Avand in vedere ca, in ultimii ani, un procent nesemnificativ dintre companiile din topul Global Fortune 250 raportau intr-o maniera integrata, practica actuala demonstreaza ca gandirea in acest domeniu a suferit transformari.

Desi in Romania nu se observa inca aceasta tendinta, este evident ca trendul este stabilit de catre companiile de top si, mai devreme sau mai tarziu, va fi urmat de multe altele.

Daca in 2006 doar 24% din primele 100 de companii din Romania, ierarhizate in functie de cifra de afaceri, au raportat cu privire la dezvoltarea durabila, in prezent, numarul lor a crescut semnificativ, demonstrand interesul sporit al companiilor romanesti in a publica informatii referitoare la dezvoltarea durabila.

"In contextul economic actual, in care o mai mare transparenta privind riscurile este necesara, riscurile non-financiare sunt considerate ca facand parte din domeniul financiar, datorita implicatiilor lor financiare. Companiile romanesti au constientizat ca publicarea informatiilor referitoare la dezvoltarea durabila este foarte apreciata de catre clienti, investitori si alte parti interesate responsabile", a adaugat Giurcaneanu.

Esti director financiar sau antreprenor interesat de fiscalitate? Participa la conferinta “Fiscal 2013” organizata de Wall-Street.ro miercuri, 3 aprilie. Pentru a participa, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul disponibil aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri