2 / 5

Rene Schob, managing partner Adevaris

Rene Schob crede ca ar fi nerealist sa ne asteptam sa vedem o reducere a CAS sau TVA in 2014, in contextul presiunii existente pe buget si a dificultatilor in incasarea veniturilor in actualele conditii economice.

Insa, in opinia consultantului fiscal, o scadere a CAS sau TVA ar fi foarte bine primita de antreprenori si ar produce un impact pozitiv in economie pe termen mediu si lung. "Nu cred totusi ca lucrurile sunt inca sub control in ceea ce priveste bugetul de stat astfel incat sa permita o astfel de masura".

In plus, el a explicat ca pentru stimularea economiei conteaza cadrul general creat pentru mediul de afaceri: predictibilitatea si stabilitatea cadrului legislativ al unei tari, infrastructura si nivelul de pregatire al fortei de munca.

"In ultimii ani, Romania nu a reusit din pacate sa-si creeze puncte forte la aceste capitole. Evolutia economica lenta este rezultatul acestor minusuri, la care se adauga evident influenta situatiei economice generale din Europa", conchide Schob.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri