4 / 5

Dan Schwartz, managing partner RSM Scot

Nici Dan Schwartz nu crede ca se va schimba nimic in ceea ce priveste CAS si TVA mai devreme de anul viitor, avand in vedere ca orice reducere neplanificata, neanuntata si prin urmare neprevazuta de taxe si contributii in mijlocul unui an fiscal poate genera dezechilibre macroeconomice greu de administrat si controlat.

"In orice caz, nu cred ca Guvernul Romaniei ar putea micsora cotele de CAS si TVA fara a gasi alte resurse pentru bugetul consolidat al statului si fara a avea acordul Fondului Monetar International", subliniaza Schwartz.

El sustine ca nivelul contributiilor sociale si cota de TVA sunt elementele de natura fiscala care au impact direct asupra ritmului de dezvoltare economica al Romaniei in momentul de fata.

"Cotele relativ ridicate de impozitare atat in cazul contributiilor sociale cat si in cazul TVA reprezinta frane in dezvoltarea Romaniei din cel putin doua motive: nu stimuleaza consumul dar in schimb "stimuleaza" evaziunea fiscala, care la randul ei este unul dintre factorii generatori de subdezvoltare", afirma specialistul RSM Scot.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri