3 / 5

Elvetienii si belgienii au expuneri mari pe Detroit

In Germania, o agentie guvernamentala care se ocupa de restructurarea activelor bancare nationalizate detine obligatiuni emise de Detroit cu o valoare nominala de 200 milioane de dolari, potrivit unui reprezentant al institutiei, citat de WSJ. Dexia, banca franco-belgiana nationalizata in urma crizei financiare, detine de asemenea titluri de sute de milioane de dolari.

UBS, care a avut in ultimii ani pierderi de aproximativ 50 miliarde de dolari si a primit un bailout de la guvernul elvetian, a inregistrat deja deprecieri semnificative ale expunerii pe Detroit si se pregateste pentru noi taieri. Intr-o situatie similara se afla si divizia de investitii a grupului american Bank of America.

UBS si celelalte banci implicate in emisiunea de obligatiuni din 2005 au castigat comisioane in valoare totala de 46,4 milioane de dolari, iar municipalitatea Detroit ar fi avut de plata dobanzi de 827 milioane de dolari in cei 20 de ani de rulare a titlurilor, potrivit documentelor atasate operatiunii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri