4 / 14

Ponta, la Berlin: Voi mentine cota unica in cei 4 ani de guvernare

Aceasta este probabil cea mai "linistitoare" declaratie facuta de premierul Victor Ponta in acest an, desi dupa cum veti observa in urmatoarele slide-uri Guvernul a testat terenul pentru majorarea cotei unice.


"Vom mentine sistemul fiscal cat mai stabil si predictibil posibil. Cota unica de 16% - o sa fiu foarte sincer spunandu-va ca eu si alti social-democrati am propus sa o schimbam, dar din cauza influentei pozitive a partenerilor nostri liberali de coalitie am decis sa pastram cota unica si o vom mentine in mandatul de patru ani. Este o garantie a stabilitatii legislatiei noastre fiscale", a spus Ponta in iunie la o conferinta organizata la sediul Deutsche Bank.


Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% si 16%, stabilite pe grile de venit.


Totusi, la 4 luni dupa aceasta declaratie, majorarea cotei unice a fost pusa din nou in discutie, iar Guvernul a testat reactia mediului de afaceri fata de o posibila modificare a cotei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri