2 / 8

De cand se aplica facilitate de scutire la plata profitului

Noua facilitate de neimpozitare a profitului reinvestit se va aplica in perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2016 si vizeaza profitul reinvestit in productia in regie proprie si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi (masini, utilaje si instalatii de lucru) folosite in scopul desfasurarii activitatii economice.


Echipamentele tehnologice considerate noi sunt cele care nu au fost utilizate anterior datei achizitiei. Contribuabilii care beneficiaza de aceasta prevedere nu pot alege metoda de amortizare accelerata pentru echipamentele tehnologice respective. Pentru echipamentele tehnologice luate in folosinta in baza contractelor de leasing financiar si puse in functiune in perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2016 inclusiv, scutirea de impozit pe profit se aplica de catre utilizator.


Prevederea referitoare la neimpozitarea profitului se aplica pentru profitul reinvestit in echipamentele tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.


O astfel de prevedere a mai fost in vigoare in perioada octombrie 2009 – decembrie 2010, insa atunci a fost vorba mai mult de o amanare a impozitarii profitului, pe perioada de amortizare a investitiei respective, spun contabilii de la S&R Accounting Leader.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri