4 / 6

Laura Bencze, CBRE: Filmele romanesti, obligatoriu la cinema

Primul film vazut la cinematograf de care isi aduce aminte Laura Bencze (foto), research manager al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, este Terminator 2. Se intampla pe la mijlocul anilor 1990, intr-o sala de cinema arhiplina din Brasov.

"Am fost marcata de eveniment. Chiar si astazi, dupa multi ani, cand revad filmul cu pricina, raman blocata in fata televiziorului, desi nu ma declar fan Arnold Schwarzenegger. Intr-un alt registru, dar cu o sala la fel de plina, a fost vizionarea filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile", spune ea.

Toate persoanele din sala de cinema care traiau acest film, unele chiar parasind sala, nesuportand imaginile care le aduceau in prezent amintiri de mult uitate, au facut intelegerea filmului si a perioadei de dinainte de anul 1989 mult mai profunda, explica Bencze.

Cu o amintire frumoasa legata de vizionarea unui film a ramas si in urma cu doua veri, intr-o sala de cinema improvizata – "un bar de la malul Marii Negre in Vama Veche". Atunci a revazut Lista lui Schindler. "La momentul respectiv, sotul meu vedea prima oara acest film. Observandu-i reactia si impresia pe care i-a lasat-o Lista lui Schindler, mi-am dat seama ca un film bun ramane bun si la mai bine de 15 ani de la lansarea sa", povesteaste managerul.

Pentru reprezentantul CBRE, mersul la cinema reprezinta una dintre distractiile preferate din timpul saptamanii. Desi prefera dramele si thriller-ele psihologice, ea recunoaste ca nu se poate abtine de la vizionarea filmelor de desene animate.

In plus, de cele mai multe ori, o scurta plimbare prin centrele comerciale din Bucuresti se finalizeaza cu vizionarea unui film. Cu toate acestea, Laura Bencze recunoaste ca in timpul studentiei mergea foarte des la cinematografele stradale din Capitala, cum sunt Patria sau Scala.

"Perioada studentiei si-a pus amprenta asupra obiceiurilor personale din prezent. Si acum mi-am facut o regula din a merge la cinema la toate filmele romanesti importante, in special la cinema-urile stradale. Pentru filmele de mainstream aleg salile din centrele comerciale, in special datorita tehnicii digitale de proiectie si posibilitatii de a viziona filme 3D si IMAX", sustine ea.

Ultimul film vazut intr-un cinematograf de Bencze a fost Rango. "Mi s-a parut genul de film unde trailerul te induce in eroare in legatura cu povestea complete; insa pot afirma ca a fost un film interesant, metaforic, extrem de bine desenat", spune Laura Bencze despre filmul vizionat saptamana trecuta, la The Light Cinema.

Activitatea de urmarire a unei pelicule in oras de catre research managerul CBRE se repeta de cel putin doua-trei ori pe luna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri