2 / 6

Centrul Istoric, o zona cu o magie aparte

Desi Bucurestiul nu mai poate fi numit «Micul Paris» din cauza deceniilor de comunism in care i-a fost distrus sistematic trecutul istoric, orasul are ce oferi unui vizitator, crede Gilda Lazar, director de comunicare la JTI, al doilea jucator de pe piata locala a tigaretelor. "Fie ca vine din provincie sau din strainatate, un vizitator are ce sa vada in Capitala. Exista anumite obiective reprezentative pentru oras, cum ar fi Muzeul Satului, Centrul Istoric sau Muzeele de Arta si de Istorie. Totodata, Bucurestiul are si o viata culturala bogata. Ateneul Roman, Sala Palatului sau Sala Radio gazduiesc concerte si spectacole de o inalta tinuta artistica".

Spre exemplu, pe data de 15 aprilie, la Sala Radio, va avea loc un recital al cunoscutului pianist Horia Mihail, care face parte dintr-o serie de concerte organizate de Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) cu ocazia bicentenarului Franz Liszt.

Muzeul Satului, pe langa faptul ca detine un patrimoniu valoros al satului romanesc, este situat in aer liber, in parcul Herastrau, drept pentru care, pe perioada verii, este un loc ideal de vizitat, conform acesteia.

De asemenea, Muzeul National de Arta, situat intr-o cladire cu istoric regal, care a indeplinit rol de palat domnesc, ofera vizitatorilor lucrari inestimabile de arta europeana si romaneasca. Muzeul National de Istorie a Romaniei este depozitarul unor faimoase tezaure (de la Pietroasa sau Apahida, spre exemplu), iar Muzeul Zambaccian gazduieste o colectie de peste 300 de lucrari donate statului de Krikor Zambaccian, in 1946.

"Oricine viziteaza Bucurestiul trebuie neaparat sa mearga in Centrul Istoric, o zona cu o magie aparte, care se incapataneaza sa renasca din propria cenusa: cafenele, restaurante, baruri, terase, dar si magazine de antichitati rasar, parca, peste noapte. Este zona cu cea mai rapida crestere comerciala. Speciala pentru mine este si zona Mantuleasa, cu case din vechiul Bucuresti si strazi cu nume antologice: Romulus, Parfumului, Plantelor", adauga Lazar.

De-a lungul timpului, reprezentanta JTI a facut pe ghidul pentru prieteni veniti din strainatate. "Pentru rude sau prieteni, desigur ca Romania are ce oferi din punct de vedere turistic: Delta Dunarii, manastirile din Nordul Moldovei, zona Maramuresului, etc."

Daca aceasta ar trebui insa sa prezinte anumite obiective turistice partenerilor de afaceri, s-ar rezuma la Capitala. "De regula, acest tip de intalniri se organizeaza pe durate scurte, cu o agenda relativ incarcata, asadar timpul liber se reduce la o cina sau un pranz, de regula, de lucru...", sustine ea.

JTI este partener si sustinator al SRR, dar si al altor institutii de prestigiu, precum Opera Romana, Universitatea de Arte sau al unor evenimente culturale, cum este Festivalul George Enescu.

Plimbari in Parcul Herastrau pentru oaspetii straini? Vezi in slide-ul urmator cine le recomanda

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri