4 / 6

La schi, in Poiana Brasov

Daca ar fi vizitata pentru trei zile, Ioana Gorganeanu, marketing manager la MasterCard Europe, ar merge cu invitatii sai la schi, daca este iarna, in Poiana Brasov, iar vara le-ar prezenta acestora doua orase care ii plac foarte mult – Sibiu si Sighisoara.

"Eu sunt un mare fan al calatoriilor, iar din acest punct de vedere jobul meu este ideal, pentru ca imbina partea de calatorie cu specialitatea mea in marketing", afirma Gorganeanu.

Aceasta, impreuna cu oaspetii sai, ar vizita in mod obligatoriu Sibiel, un sat situat la circa 20 km de Sibiu, unde se gaseste si un muzeu de icoane pe sticla, unic in Europa prin marimea exponatelor. Din lista obiectivelor turistice nu ar lipsi cetatile medievale din Sibiu si Sighisoara, care reprezinta, pentru oficialul MasterCard, "o cale de acces spre lumea de acum cateva sute de ani".

"Sibiul si Sighisoara nu trebuie ratate pentru pitorescul lor.
Daca trecutul isi face simtita prezenta in arhitectura cladirilor, nici prezentul nu se lasã mai prejos: vara, ambele orase sunt pline de viata. Aici se strang multi tineri, iar in weekend se desfasoara o multime de activitati in aer liber. Pe terase se aude muzica live, iar in centru se organizeaza targuri si concerte. Acestea sunt locuri unde, pur si simplu, nu ai cum sa te plictisesti", explica Ioana Gorganeanu.

Pentru prietenii sai, Ioana Gorganeanu nu a facut inca pe ghidul; insa pentru straini, a fost ghid de nenumarate ori.

In primii doi ani de facultate, a lucrat ca ghid de turism si, la momentul respectiv, Gorganeanu credea ca asta va face toata viata: va calatori prin toata tara si va avea grija de turisti. Intre timp, optiunile ei s-au schimbat si s-a indreptat spre publicitate, apoi spre marketing, domeniu in care lucreaza si in prezent.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri