2 / 11

TIFF la Cluj

TIFF este primul festival international de film din Romania, fiind infiintat in anul 2002 si organizat de catre Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc.

De-a lungul celor noua editii deja desfasurate, TIFF s-a putut mandri cu prezenta a numeroase personalitati de marca ale cinematografiei mondiale. La TIFF, au fost prezentate in premiera multe dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei romanesti recente: Occident, Moartea domnului Lazarescu, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, California Dreamin’(Nesfarsit) si castigatorul Palme D'Or in 2007 - 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, precum si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Marti, dupa Craciun sau Aurora filme prezentate in programul Festivalului de la Cannes 2010, potrivit Mediafax.

In cadrul editiei din acest an a festivalului, JTI, ca partener principal al festivalului prezinta proiectia speciala a filmului Pina, dedicat legendarei Pina Bausch, supranumita si "coregrafa sufletelor", cea care a revolutionat teatrul-dans si a pus bazele dansului contemporan. Filmat in trei dimensiuni cu ansamblul Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, acest muzical de lung-metraj portretizeaza inimitabila arta creata de celebra coregrafa germana, decedata in vara lui 2009. Pelicula a fost prezentata in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, din 2011.

In cadrul TIFF, Pina va fi proiectat pe 4 iunie, la ora 20:30, la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri