4 / 11

Japonezii mizeaza pe tehnologia 4K

Sony a prezentat in cadrul targului CES un televizor cu diagonala 56 de inch si suport de foarte inalta rezolutie 4K, fiind unul dintre cele mai mari dispozitive OLED.

Pentru realizarea acestui tip de televizor, japonezii de la Sony au apelat la compania AU Optronics pentru a reusi sa incorporeze intr-un ecran de dimeniuni mai mici standardului o astfel de tehnologie de foarte inalta definitie, potrivit Mashable.

Sony a mai prezentat la CES 2013 alte doua modele cu suport exclusiv 4K de 55 si 65 de inch despre care promit preturi tot mai accesibile.

Panasonic nu s-au lasat mai prejos si au venit pregatiti la editia din acest an a targului cu o serie de televizoare cu tehnologie OLED si rezolutie 4K in care isi pun mari sperante pentru a depasi situatia in care se afla momentan, noteaza Reuters.

Preturile unor astfel de dispozitive in acest moment depasesc 10.000 de dolari, dar ca orice tehnologie noua timpul si cresterea cererii din partea clientilor vor avea un rol determinant in scaderea pretului televizoarelor de foarte inalta rezolutie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri