2 / 7

Ce sa nu ratam in Tenerife

Tenerife este o optiune excelenta pentru iubitorii de natura, pentru ca imbina in mod unic peisajele vulcanice, date de impresionantul Teide, cu ai sai peste 3.700 m altitudine, exotismul florei si faunei unui Parc National clasificat in Patrimoniul Umanitatii de catre UNESCO si relaxarea paradisiaca oferita de numeroasele plaje.


Sigur nu voi rata capitala, Santa Cruz de Tenerife (foto) si mai ales San Cristobal de la Laguna, singurul oras din insulele Canare catalogat de UNESCO drept Partimoniu al Umanitatii. Imi voi indrepta atentia cu precadere asupra locurilor mai putin aglomerate, cum ar fi Caserio de Masca, un ‘sat agroturistic’ izolat, marginit de unele dintre cele mai adanci prapastii si de peisaje care iti taie rasuflarea. Datorita accesibilitatii reduse de-a lungul timpului, interiorul insulei rezerva turistilor curiosi multe astfel de perle aproape neatinse de civilizatia contemporana.


Am mentionat deja ca plaja nu este primul obiectiv, dar nu voi rata cateva dintre cele mai interesante destinatii ale insulei. Desigur, selectia este una personala si aici mentionez, pe primul loc, plaja El Bolullo, cu nisipul sau vulcanic, aproape negru. Drumul pana la ea este relativ dificil, traversand o plantatie de banani si coborand apoi pe o serie de trepte, dar sper ca asta sa imi asigure cateva ore tihnite, departe de zumzetul statiunilor si al arterelor comerciale. Alte plaje care mi-au atras atentia sunt Medano, paradisul windsurferilor, dar si cea mai lunga plaja a insulei si nu in ultimul rand, Las Teresitas, descrisa drept cea mai moderna plaja. Ultima prezinta avantajul de a fi situata in apropierea satului de pescari San Andres, despre care se spune ca este locul ideal pentru a incerca bucataria traditionala a insulelor Canare.


Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri