3 / 11

Zahanaua Zexe

Zahanaua Zexe este cu siguranta unul din restaurantele care merita vizitate la pranz anul acesta, prin urmare face parte din recomandarile redactiei pentru 2015.


"Cei de la Zexe spun ca au bucatarie de zahana, si chiar asa isi si spun, Zahanaua Zexe; sau, mai exact, Restaurantul Zahanaua Zexe, ceea ce suna cam ciudat, totusi. Sunt pasionati de bucatariile vechi, incearca sa readuca in farfurie feluri de mancare faimoase in vremurile lor, insa care acum sunt putin folosite, in special datorita greutatii de a gasi acele produse si materii prime. Am vazut la ei pe site si termenul “arheologie culinara”, care m-a facut sa zambesc, chiar daca l-am luat cat se poate de in serios. Nu mai este foarte clar la ce fel de bucatarie ar trebui sa-l punem acum pe Zexe. Am lasat “bucatarie romaneasca”, asa cum a fost si pana acum, cu mentiunea pe care am facut-o de la inceput ca la Zxe gasesti mancare boiereasca, nu traditionala, taraneasca, asa cum e in multe alte rastaurante cu specific romanesc din Bucuresti. Insa am adaugat si bucatarie urbana, pentru ca ei isi definesc conceptul culinar prin doua mari directii (cicluri)", potrivit Restograf.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri