2 / 6

Cei mai premiati sportivi la Jocurile Olimpice

Cele mai greu de monitorizat sunt, cu siguranta, castigurile sportivilor din Statele Unite ale Americii. Oficialii USOC ( Comitetul Olimpic al Statelor Unite) au declarat faptul ca sportivii premiati cu o medalie de aur vor primi 25.000 de dolari, in timp ce pentru argint si bronz, acestia vor fi recompensati cu 15.000, respectiv 10.000 de dolari, castigurile fiind de aproximativ cinci ori mai mari decat cele de la Olimpiada din Atena.

Cu toate acestea, sportivii americani vor primi sume imense din contractele publicitare semnate cu brand-uri de prestigiu, fiecare sportiv medaliat la Olimpiada avand cel putin un sponsor.

Cei mai bine rasplatiti sportivi de la Jocurile Olimpice vor fi, cu siguranta, concurentii tarii gazda. Decisi sa surclaseze Statele Unite, atat in ceea ce priveste numarul medaliilor obtinute, cat si a recompenselor oferite sportivilor medaliati, oficialii chinezi au declara ca o medalie de aur va valora mai mult de un milion de lire, iar profiturile sportivilor vor fi scutite de plata impozitului pe venit.

Aceasta impresionanta suma provine din mai multe surse. Fundatia unui filantrop om de afaceri din Hong Kong ofera, din anul 1984, fiecarui medaliat cu aur, un kilogram de aur si 50.000 de lire, la care se adauga sumele oferite de Guvernul Chinei si de Administratia Generala a Sportului. Autoritatile iau in considerare, de asemenea, idea de a oferi in viitor fiecarui medaliat cu aur la Jocurile Olimpice o anumita suma anuala, pe viata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri