3 / 6

Statele lumii si "valoarea" aurului olimpic

Vladimir Putin, primul ministru al Rusiei, a declarat in timpul vizitei sale la Beijing, cu ocazia Festivitatii de Deschidere a Jocurilor Olimpice, ca premiile oferite in acest an medaliatilor se vor dubla fata de editia trecuta a competitiei, care a avut loc la Atena.

Astfel, o medalie de aur va fi rasplatita cu 100.000 de euro, una de argint cu 60.000 de euro, in timp ce medaliatii cu bronz vor primi 40.000 de euro.

In ceea ce priveste Marea Britanie, Comitetul Olimpic si Guvernul nu acorda niciun fel de premiere. Sumele, care pentru Jocurile Olimpice de la Sydney s-au ridicat la un total de 200.000 de lire sterline, provin de la sponsorul principal, ele impartindu-se intre sportivi si cluburi sau scoli de provenienta. Premiul pentru medalia de aur se imparte intre sportivul olimpic si clubul sau, suma incasata net de performer fiind in jur de 1.000 lire sterline.

Pentru prima oara, Republica Dominicana si-a anuntat intentia de a-i rasplati material pe potentialii medaliati la Jocurile Olimpice. Felipe Payano, ministrul Sportului, a declarat ca recompensele vor varia intre 90.000 si 200.000 de dolari, la care se va adauga o masina.

De asemenea, antrenorii si oficialii care s-au ocupat de pregatirea lotului olimpic de 25 de sportivi vor primi 30.000 de dolari pentru fiecare medalie de aur castigata. Cu toate acestea, sportivii din acesta tara nu au castigat decat doua medalii in istoria Jocurilor Olimpice: una de aur la atletism, in 2004, iar cealalta de bronz, la box, in 1984.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri