2 / 7

Inceputul clubului Tangotangent

Cei trei prieteni au descoperit la finele anului 2004 un curs de tango argentinian care se tinea pe atunci in Amsterdam Café. Au frecventat impreuna vreme de un an cursurile de tango ale respectivului club si au descoperit ca tango-ul este si poate fi mai mult decat un dans, adica arta, inspiratie, sau chiar un mod de viata.

“Aproape dupa fiecare lectie impreuna cu Dan si sotia mea, Amalia, stateam si discutam despre cursul la care tocmai participasem, despre ce invatasem si la scurt timp am ajuns sa ne exprimam opiniile despre cum ne-am fi dorit noi sa arate cursul; aveam idei noi despre cum s-ar putea preda tangoul”, isi aminteste Gilbert Iscu.

La sfarsitul anului 2005 s-au hotarat sa deschida un club de tango argentinian. Dan Mandita s-a ocupat de conceperea unei programe de predare, structurata pentru incepatori intr-o prima faza, iar Gilbert si Amalia Iscu s-au preocupat de partea organizatorica: un site web de prezentare a scolii (www.tangotangent.ro), tiparirea cartilor de vizita si raspandirea planului lor intre prieteni si cunostinte.

Numele si locatia au fost gasite relativ usor. Dragos Balea, de la Salsa Galaxy, le-a oferit tinerilor oportunitatea de a preda tango in trei zile ale saptamanii – lunea, miercurea si vinerea la studioul sau – Euro Dance Studio de pe Strada Lipscani. Astfel, dupa trei saptamani de la prima discutie serioasa, organizau petrecerea de inaugurare si in saptamana a patra au deschis prima serie de cursuri – majoritatea cursantilor fiind prieteni si amici entuziasti veniti in primul rand pentru a-i sustine, si nu pentru a invata sa danseze tango.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri