2 / 6

“Tind sa admir mai mult fotografiile decat autorii”

Alex Galmeanu nu are insa un model in acest domeniu, un fotograf ale carui lucrari sa le admire in mod deosebit si recunoaste ca nu s-ar putea decide nici la o fotografie preferata.

“Tind sa admir mai mult fotografiile decat autorii. Oricum, imi este greu sa aleg o singura fotografie”.

Acest aspect este valabil si atunci cand vine vorba de propriile sale lucrari, astfel ca nu are o fotografie preferata, ci, din toata cariera lui de pana acum, a reusit sa selecteze un portofoliu de aproape o suta de imagini de care este cu adevarat mandru, fiind insa constient de faptul ca privitorul tinde sa interpreteze lucrurile prin prisma propriilor experiente, prin felul in care si-a trait viata, prin lucrurile care il impresioneaza.

Se intampla foarte des sa am parte de interpretari surprinzatoare ale imaginilor pe care le fac. Uneori este frustrant, dar de cele mai multe ori este amuzant. Am ajuns sa cred ca este oarecum firesc. Lucrurile nu sunt asa cum sunt, ci asa cum sunt oamenii ce le privesc.”

In general, nu vinde fotografii separate, ci sedinte foto, iar pretul acestora poate ajunge la cateva mii de euro. Cu toate acestea, nu crede ca se poate vorbi de un adevarat “big business”, ci de o meserie din care se poate trai bine.

“Este in schimb o meserie care iti aduce satisfactii, este respectata si este foarte placuta”, declara Alex Galmeanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri