2 / 4

Un an de moda “Made in Italy” pe Calea Victoriei

Romania este prima tara straina in care Adriano Mengotti a deschis un magazin, in afara Italiei unde detine un lant de 12 magazine multibrand. Investitia necesara pentru patrunderea pe piata romaneasca si deschiderea acestui magazin cu branduri de lux s-a ridicat la circa 1.300.000 euro.

In primavara anului 2008, Mengotti a adus pe piata autohtona o paleta de branduri de moda high-end, toate reunite sub conceptul “Made in Italy”: Prada, Prada Linea Rossa, Fendi, Valentino, Dolce&Gabbana, Giorgio Armani, Emporio Armani, Etro, Giambattista Valli, Ermanno Scervino, Moncler, Loro Piana, 6267, Raimondi e Aquilani, Cesare Paciotti. Bazat in prima faza cu precadere pe incaltaminte si accesorii, magazinul s-a impus pe piata inca de la inceput ca un multibrand cu o identitate proprie.

“Moda italiana era deja prezenta in toate tarile din Est, iar in Romania, in mod straniu, liniile internationale de top nu intrasera. Am vizitat tara in 2005 si nici urma de Prada sau Dolce&Gabbana. Asa ca, avand o colaborare indelungata cu brandurile pentru magazinele noastre „Incontri” din Italia, mi-am zis ca trebuie sa incerc”, declara Adriano Mengotti, presedintele Grupului Mengotti, fondat in 1889.

In Romania, Grupul Mengotti este unic importator si distribuitor cu exclusivitate, fie pe linie vestimentara sau de accesorii, in functie de fiecare casa de moda pe care o reprezinta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri