2 / 6

Arta care reflecta bucuria de a trai si de a picta

In copilarie visa sa devina explorator si a desenat de cand se stie, fara a se gandi insa ca aceasta ar fi vocatia sa. Mai tarziu a urmat cursurile Universitatii de Arta din Bucuresti dar considera ca adevarata invatatura in acest domeniu a primit-o de la maestrul sau, Matei Serban, pe care l-a vazut lucrand, colaborand, de asemenea, pentru anumite proiecte.

”Un mare educator al meu a fost Muzeul de Arta din Bucuresti, unde am observat cu atentie in nenumarate randuri cum au rezolvat anumite probleme maestrii trecutului, in special cei olandezi, pentru care am un adevarat cult”, adauga Tudor Plaiesu.

Are modele de la Altamira pana la arta contemporana, dar aprecieza in special zona pozitiva si triumfatoare a artei deoarece considera ca in zona sumbra se poate cadea usor. Intr-un mod aparte il apreciaza pe Tizian atat pentru ca in lunga lui viata a evolutat pana in ultima clipa, cat si datorita faptului ca arta sa reflecta cu adevarat bucuria de a trai si de a picta. In viziunea sa, aceste aspecte sunt esentiale, mai presus de teoriile construite de cele mai multe ori pe frustrarile celor care le lanseaza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri