2 / 5

Volei pe plaja

Daca pe plajele din Brazilia sau Statele Unite ale Americii se gasesc numeroase terenuri de volei pe nisip, in Romania nu exista o traditie pentru practicarea acestui sport, mai ales in ceea ce priveste categoria de amatori.

“Terenurile cu gazon sintetic de fotbal sau terenurile de tenis isi gasesc clienti, insa, in ceea ce priveste voleiul si voleiul de plaja, nu avem o cultura care sa ne indrepte catre aceste terenuri. Dintre cei care au practicat volei de performanta, doar un procent mic, de aproximativ 10%, se mai indreapta in timpul liber catre volei”, declara George Peicea, presedintele Club Soleil.

In plus, el considera ca litoralul este singurul loc din Romania unde exista un interes crescut pentru voleiul pe plaja, atat la nivel de performanta, cat si amator. Alte orase din tara in care se poate practica acest sport sunt Oradea (unde s-a format o traditie si in incinta Strandului Municipal, terenul cu nisip este frecventat zilnic de amatori), Satu Mare, Cluj, Bucuresti si Lugoj.

Anul trecut am avut cerere din partea unei companii de recuperare de credite si, o zi pe saptamana, aveau programat meci de volei pentru doamnele si domnisoarele din companie. A prins dar nu pot sa pun initiativa pe seama dorintei personalului, ci pe cea a conducerii”, adauga George Peicea.

Asadar, cele doua terenuri din incinta Complexului Tei sunt folosite momentan doar de jucatori care se pregatesc pentru campionatele nationale, in ciuda faptului ca, momentan, nu se percep tarife pentru utilizarea lor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri