3 / 5

Inot

Teodor Demetriad, manager sportiv la Daimond Club, declara ca efectele negative ale crizei nu s-au simtit la clubul pe care il reprezinta si observa o schimbare in comportamentului clientilor, care renunta la restaurante si cumparaturi costisitoare in favoarea sportului si a recreerii.

Asadar, s-a observat in primul rand o crestere de 25 de procente in randul cererii de cursuri de initiere pentru copii, in timp ce numarul clientilor adulti a ramas la acelasi nivel din 2008, in conditiile in care tarifele nu au fost modificate. Astfel, la Daimond Club se fac in medie 70 de abonamente pentru inot in fiecare luna.

De aceeasi parere este si Elena Petre, marketing manager la World Class: “Clientii sunt mai greu de convins, insa prefera sa faca economii in alte domenii si sa se indrepte catre sport, pentru beneficiile sale“.

In ceea ce priveste politica tarifelor, acestea nu s-au modificat fata de nivelul de anul trecut, in schimb, promotiile interne pentru clienti sunt calculate cu inca 5 procente discount fata de cele acordate pana acum. Astfel, veniturile obtinute din inot depasesc ponderea de 50 procente in totalul veniturilor clubului.

In acelasi timp, Culda Constantin, administratorul clubului Miramar, considera evolutia clubului sau ca fiind catastrofala in prima jumatate din 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, intrucat atat numarul de clienti, cat si veniturile obtinute au cunoscut un declin de peste 50 procente. Acest declin al incasarilor atrage dupa sine alte probleme.

“Veniturile scad, asa ca nu ne putem permite noi investitii sau cheltuieli cu promovarea. Daca anul trecut, in zilele caniculare, erau aproape 300 persoane la piscine, acum abia depasesc numarul de 100 persoane”, adauga Constantin Culda.

Tarife

World Class

Vip Plus Membership: 1.970 euro/an (full time), 1.230 euro/an (day time)
Vip Membership: 1.725 euro/an (full time), 1.060/an (day time)
Combi Membership: 1.485 euro/an (full time), 950 euro/an (day time)
Single Membership: 1.230 euro/an (full time), 780 euro/an (day time)
Corporate Membership: discount special pentru companii
Family Membership: cuplu - 15% discount pentru al doilea membru al familiei; cuplu si copil (12-16 ani) - 60% discount
Abonament pentru o zi: 35 euro

Club Miramar

Abonamente cu ore nelimitate studenti/pensionari: 200 lei/luna
Abonamente cu ore nelimitate adulti: 300 lei/luna
Intrare studenti/pensionari: 19 lei
Intrare adulti: 22 lei.

Daimond Club

Luni - Vineri: 40 lei adulti, 30 lei copii
Sambata - Duminica: 60 lei adulti, 40 lei copii

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri