3 / 5

Cel mai mult apreciez stilul de a picta al artistilor rusi

Adriana Badea a descoperit din intamplare pasiunea ce avea sa se transforme pentru ea in meserie.

“Eu mi-am dorit intotdeauna sa studiez arte plastice, insa voiam sa ma specializez in creatie de textile, intrucat mi se parea interesant domeniul design-ului vestimentar, suna atractiv”, isi aminteste artista.

Nu a fost admisa in urma examenului de admitere, insa a trecut examenul de admitere la Facultatea de Arhitectura. In timpul anilor de facultate a descoperit un curs de arta religioasa la Casa de Cultura a Studentilor, a fost fascinata de pictura icoanelor si, in scurt timp, a invatat tehnica picturii atat pe lemn, cat si pe sticla.

Dupa ce a finalizat studiile universitare, a fost indrumata de specialisti in domeniu sa studieze si artele plastice, asa ca, mai tarziu a urmat studiile masterale, cu specializare in Arta Religioasa.

“In acest segment al artei nu exista tendinte; trebuie sa pastrezi canoanele pentru ca altfel creatiile devin obiecte de arta de inspiratie religioasa, si nu icoane. Exista insa stiluri diferite de a picta de la o tara la alta, elemente traditionale care se repeta in lucrarile artistilor unei natiuni”.

Cel mai mult apreciaza stilul de a picta al artistilor rusi, pentru ca s-a pastrat la standarde inalte odata cu trecerea timpului.

A cunoscut indeaproape stilul rusesc in 2007, atunci cand a participat la un periplu in Rusia, de la extremitatea vestica pana la cea estica, cu Transiberianul.

“Ne opream in diferite locuri, unde stateam cateva zile, organizam o expozitie cu vanzare, dupa care ne urcam din nou in tren si porneam spre urmatoarea destinatie”, isi aminteste artista.

Aventura a durat aproape trei luni, iar ultimile opriri au fost la Sankt Petersburg si Moscova.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri