2 / 4

Povestea afacerii

Proprietarul roman al podgoriilor spune ca a ales sa puna bazele unei afaceri in domeniu deoarece crede in potentialul vinului romanesc, iar, impreuna cu cel care i-a devenit partener, Michel Roy, a vrut sa investeasca in Romania si a petrecut mult timp cautand cel mai potrivit areal. Astfel ca, dupa multe drumuri de-a lungul si de-a latul tarii, a ales zona Mehedinti, mai exact fosta podgorie a familiei Bibescu.

Traiectoria profesionala a lui Serban Damboviceanu a inceput odata cu plecarea la Strasbourg pentru a studia Dreptul. Acolo, s-a infiripat pasiunea sa pentru vin, in zona viticola a Alsaciei. Ulterior a lucrat timp de 6 ani in grupul de retail francez Edouard Leclerc. Astfel, a ajuns sa se familiarizeze cu comertul cu vin in mai multe tari precum Franta, Polonia, Italia.

“Eu am lucrat impreuna cu Michel Roy in grupul Edouard Leclerc, timp de mai multi ani, astfel ca am avut vremea necesara sa ne cunoastem si sa intelegem ca interesele noastre coincid”, isi aminteste Damboviceanu.

Odata cu anul 2005, Damboviceanu a renuntat la celelalte activitati pe care le desfasura, pentru a-si dedica timpul afacerii, intrucat considera ca productia de vin este o indeletnicire care necesita pasiune si dedicatie. De altfel, Damboviceanu spune ca Corcova Roy & Damboviceanu este o afacere cu mai multe dimensiuni, care se extind si catre sustinerea turismului viticol, actiuni de responsabilitate sociala, dezvoltare durabila sau protectia mediului inconjurator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri