2 / 9

Raport mai bun calitate-pret

In ceea ce priveste motivele pentru care romanii prefera sa mearga in alte orase pentru a-si face cumparaturile Lucian Boronea considera ca pretul este, cel mai probabil, factorul cheie pentru anumite tipuri de produse. Astfel, hainele si parfumurile sunt printre cele mai cumparate produse din strainatate, datorita preturilor mai mici decat pe piata locala.

“Clientul este de doua ori avantajat: viziteaza o mare metropola, dar face si cumparaturi la preturi mai bune decat acasa. Sunt branduri straine care la noi vin ca produse premium, in timp ce in afara ele sunt destinate cumparatorilor de rand”, adauga Boronea.

Raportul mai bun calitate-pret este adus in discutie si de Simona Veteleanu (foto), ca fiind un factor hotarator in decizia de a face cumparaturi in strainatate, la care Sorin Vaduvoiu adauga diversitatea produselor, perioadele de reduceri, modelul de "outlet" intalnit cu precadere in Europa si prezenta celor mai mari branduri.

Mai mult decat atat, Cristian Francu (foto jos) este de parere ca shopping-ul devine un stil de viata si un mod de a te relaxa si a-ti petrece timpul astfel ca motivul care te determina sa faci acest lucru in alta tara graviteaza in jurul celor mai importante caracteristici ale unui produs: unicitatea sa, calitatea sa si, nu in cele din urma, tariful sau.

“Chiar daca avem si noi tentative de outlet-uri, unele chiar asemanatoare celebrului Pandorf, diversitatea, calitatea si pretul produselor raman in favoarea concurentei austriece. Calatoriile de shopping sunt foarte cautate in perioada reducerilor, iari prin reduceri nu trebuie sa intelegem neaparat marfa foarte ieftina ci marfa, uneori chiar produse de lux, la tarife vizibil mai mici decat in alta perioada”, completeaza Francu.

Printre cele mai cautate destinatii de cumparaturi, intervievatii amintesc de Milano, Viena, Budapesta, Londra, Paris, Praga, Roma, Amsterdam, Barcelona, la care Simona Veteleanu adauga si destinatii mai putin obisnuite precum Dubai, Hong Kong sau Istanbul.

City break-urile sunt ideale pentru cei care-si doresc sa imbine un program de vizitare a obiectivelor turistice cu un program de cumparaturi, astfel ca agentiile recomanda pachete de cate patru zile, joi - duminica.

Aflati din slide-urile urmatoare care sunt cele mai cautate destinatii de shopping, dar si cateva pachete turistice in aceste orase.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri