2 / 8

Tendinte: Cele mai cautate destinatii

Pe fondul crizei, tendinta clientilor cu venituri medii este de a se renunta la destinatiile scumpe precum Tenerife, Maroc sau Dubai, in favoarea celor mai accesibile, deservite de obicei de chartere - insulele grecesti, Turcia, Spania.

Cei care prefera sa mearga, totusi, in locatii mai scumpe, fie se orienteaza catre perioadele considerate “low season” – de exemplu, pentru Dubai au avut mai multe cereri decat de obicei in perioada de vara -, fie scurteaza perioada de sedere.

Cea mai mare scadere se inregistreaza in segmentul de client “low cost", care in acest moment prefera sa renunte la luna de miere sau sa o amane, iar daca pleaca in vacanta totusi, prefera vacantele cu bugete foarte mici in Romania, Grecia sau Bulgaria”, completeaza proprietara TravelBiz.

Pe de alta parte, daca luam drept referinta segmentul exclusivist, de lux - Maldive, Mauritius, Dubai, Rep. Dominicana, Kenya - in ciuda unei relative scaderi, bugetele alocate continua sa fie destul de mari, iar destinatiile vizate, cele foarte exotice.

In general, destinatiile preferate pentru luna de miere sunt cele calde, cu plaja, iar agentiile prefera sa conceapa pachete personalizate pentru astfel de ocazii, tocmai pentru a corespunde dorintelor si bugetul clientilor.

“Din ofertele standard, insa, interesul a fost indreptat in special catre pachetele de Dubai-vara (intrucat in aceasta perioada preturile sunt foarte joase pentru aceasta destinatie), Creta si Tenerife”, spune Simona Veteleanu.

De asemenea, ea adauga ca se prefera variantele de sejur de 7 nopti, cu mic dejun si transport cu avionul, la care se adauga decorarea speciala a camerelor si diverse alte oferte sau facilitati speciale, in functie de locatia aleasa.

La lista celor mai cautate destinatii, reprezentantul Perfect Tour adauga nume precum Caraibe, Thailanda, Maldive si Bali, iar Sorin Stoica (foto) spun ca cele mai cautate pachete turistice pentru anul 2010 au fost Republica Dominicana, Maldive, Bali, Mauritius, Thailanda, Zanzibar.

Descoperiti in slide-urile urmatoare oferte de pachete turistice pentru luna de miere.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri