3 / 5

De ce merg romanii la concerte in strainatate?

Ce ii atrage insa pe romani la mini-vacantele care au un spectacol in prim-plan si in ce masura este concertul un motiv de calatorie in sine sau doar o modalitate de a-si petrece timpul odata ajunsi la destinatie?

Madalina Pacuraru (foto) considera ca pe piata evenimentelor culturale, Romania nu este inca o optiune demna de luat in seama de toti artistii, astfel incat, romanii opteaza sa mearga in alte tari pentru concertele cu artisti renumiti, spectacole de circ, balet, opera, opereta sau alte evenimente de talie mondiala cum ar fi Formula 1, Campionate de fotbal sau Jocurile Olimpice.

“Aceste deplasari culturale sunt alese de clienti pentru ca astfel reusesc sa se bucure de un sejur de 3-4 zile intr-o destinate frumoasa, de un eveniment cultural deosebit si de o escapada din cotidian”, adauga Madalina Pacuraru.

Asadar, ea este de parere ca, in ultimul timp, si in Romania s-au organizat multe concerte, mai ales din repertoriul pop si rock, avand chiar un numar semnificativ de nume mari prezente pe scena, astfel, nu crede ca acesta ar fi motivul cresterii cererilor pentru astfel de pachete turistice, ci, mai repede, ea spune ca oamenii cauta relaxare, iar cu acest prilej se pot bucura de un spectacol de exceptie.

De asemenea, directorul executiv al agentiei Eturia spune ca cei care oricum doresc sa evadeze intr-un city-break isi pot conditiona plecarea de data unui concert, iar motivul nu trebuie sa fie neaparat o lipsa de concerte majore in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri