1 / 6

Novak Djokovic- Dieta castigatoare

„Sunt incantat ca o figura publica de talia lui Novak Djokovic, un personaj admirat de milioane de tineri, a ales sa vorbeasca despre problema delicata a glutenului si sa se ofere drept exemplu de succes pentru ceea ce poti obtine prin angajament ferm, munca sustinuta si o dieta sanatoasa“ spune William Davis, autorul de bestseller-uri New York Times despre "Dieta castigatoare", cartea in care Novak Djokovic, numarul unu in tenisul mondial masculin, scrie cum a renuntat la produse pe baza de gluten.

"Castigam un turneu, apoi ma prabuseam inexplicabil in urmatorul, castigam spectaculos un meci, ca pe urma sa ma retrag in mijlocul partidei din turul imediat urmator. Aveam abilitatile, talentul si motivatia necesare. Aveam disponibilitatea si resursele pentru a incerca orice forma de antrenament fizic si mental cunoscuta de om si aveam acces la cei mai buni medici din lume. Dar ceea ce imi crea probleme era ceva la care nu ma gandisem niciodata. Modul in care ma antrenam si ma pregateam fizic erau in regula. Gresit era modul in care ma hraneam. Voi fi sincer – nu mi-am imaginat niciodata ca noua mea dieta alimentara ma va face sa ma simt intr-atat de bine. Sa ma simt intr-atat de capabil. Intotdeauna m-am antrenat cu gandul de a fi cel mai bun, doar ca modul de functionare a organismului meu imi statea in cale. Apoi, brusc, lucrurile s-au schimbat. Atunci cand schimbarea s-a intamplat si eu am inceput sa ma simt fantastic, am stiut exact ce vreau de la mine: sa ajung numarul unu in lume. Sa castig si sa continui sa castig“, afirma Novak Djokovic in cartea sa.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri