7 / 8

Superforecasting - Philip Tetlock, Dan Gardner

Daca ne-am putea imbunatati abilitatea de a prezice viitorul? Tot ceea ce facem include previziuni asupra viitorului: de la a cumpara o casa, la a ne schimba jobul, designul unui produs sau chiar casatoria, toate deciziile noastre sunt guvernate de predictii. Problema este urmatoarea: nu prea suntem buni in a prezice.


Pornind de la un studiu derulat timp de douazeci de ani, profesoul Philip Tetlock arata ca expertul mediu a fost doar putin mai bun in a prezice viitorul decat un om obisnuit care se foloseste de presupuneri. Insa tot el a descoperit ca exista anumiti oameni cu o extraordinara abilitate de a prezice viitorul, cu un grad de 60% mai mare de acuratete decat media.


"Cea mai buna carte pentru un economist din 2015" - este si cea mai importanta carte despre luarea deciziilor de la "Thinking, Fast and Slow" a lui Daniel Kahneman. Ne arata cum putem invata de la acest grup elitist, prezentand povesti de succes (cum ar fi raidul asupra lui Osama bin Laden), esecuri, dar si interviuri cu decidentii de la cel mai inalt nivel", spune Lutz.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri