1 / 8

Publishing-ul la masculin

Cu cinci titluri pe tarabe si al saselea pe drum, piata revistelor pentru barbati creste si se consolideaza. Ultimii doi ani au adus nu mai putin de trei titluri noi, care le-au rapit din tiraj revistelor mai vechi. Intr-un peisaj deja aglomerat, revistele pentru barbati incearca sa-si cultive cititori fideli si sa atraga mai mult din atentia publicitarilor.

“Piata publicatiilor pentru barbati din Romania n-a apucat sa se maturizeze ca a si imbatrinit. Romania a sarit peste niste etape in privinta glossy-magazines-urilor si in special in privinta celor pentru barbati. Si nici nu le va mai recupera vreodata, in conditiile in care piata se reorienteaza si oamenii migreaza dinspre print catre zona digitala. Piata nu a apucat sa se segmenteze suficient, de aceea exista unele anomalii.”, a declarat, pentru Wall-Street, Eduard Tone, redactor-sef FHM.

Fata de alte tari, unde publicatiile pentru barbati au apucat sa “imbatraneasca” alaturi de public, intr-o vreme in care tenologia si Internetul ocupau pozitii mai modeste in topul prioritatilor, in Romania, revistele glossy se adreseaza unor barbati deja absorbiti de media digitale.

Potrivit lui Istvan Lorincz, redactor-sef Maxim, succesul in publishing-ul romanesc este ciclic: “Odata cu aparitia bunastarii, relaxarii financiare, populatia va avea disponibilitate mai mare spre relaxare, cultura, lectura, reviste. Iar dupa o vreme, revistele vor deveni un gen de produs de consum ca si pasta de dinti sau cafeaua de dimineata. Cand se termina, pur si simplu te duci si iti iei un pachet nou. Apoi cand se observa un declin in viata oamneilor sau cand interesele zilnice vizeaza nevoile de baza, revistele iar vor fi taiate de pe lista de cumparaturi”.

“Important e ca piata de advertising pe segmentul de barbati sa creasca si toata lumea va trai in pace si prietenie. Deocamdata insa, aceasta este abia la jumatate din cat este cea care are ca public-tinta zona de reviste pentru femei”, conchide Eduard Tone.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri