3 / 6

Romania libera, alaturi de New York Times pentru urmatorii trei ani

Cotidianul Romania libera a anuntat semnarea unui parteneriat cu publicatia americana The New York Times pentru distribuirea in Romania a suplimentului The New York Times International Weekly. Parteneriatul a fost semnat pentru o perioada de trei ani cu posibilitatea de prelungire, a declarat, pentru Wall-Street, Marilena Mantu, director general Romania libera.

Aceasta a mai spus ca suplimentul va aparea vineri, 16 ianuarie, urmand sa fie distribuit gratuit impreuna cu publicatia Romania libera. Tirajul cotidianului este de aproximativ 53.000 de exemplare, potrivit directorului general Romania libera.

“Acest parteneriat nu a costat mult. Valoarea este similara cu cea din celelalte 30 de tari in care acest supliment apare. L-am incheiat pe o perioada de trei ani, dupa care il vom putea prelungi cu inca trei ani, si tot asa mai departe”, declara Marilena Mantu.

Prin publicarea suplimentului The New York Times International Weekly, Romania Libera isi extinde targetul, adresandu-se si studentilor, cititorilor cu studii medii si superioare sau strainilor. In plus, Mantu preconizeaza ca, pana la finele acestui an, vanzarile cotidianului Romania libera sa creasca in ziua de vineri cu pana la 20%, datorita acestui supliment.
La randul sau, Laurentiu Manolache, redactor-sef adjunct al cotidianului, a declarat ca editia din 16 ianuarie este dedicata instalarii presedintelui SUA Barack Obama la Casa Alba.

“The New York Times International Weekly va aparea in limba engleza si va cuprinde analize, comentarii, tendinte din business, cultura, sanatate sau IT. Va include o selectie a celor mai bune materiale publicate de The New York Times in saptamana precedenta, cu focus pe acele articole mai apropiate de Romania”, afirma Laurentiu Manolache.

De asemenea, redactorul-sef adjunct a adaugat ca suplimentul va avea minim 12 pagini, numarul acestora putand creste in functie de volumul de publicitate.

Tot in urma parteneriatului, Romania libera va include in fiecare zi de luni si suplimentul The New York Times Book Review, editat in limba romana. Prima editie va aparea pe 2 februarie.

Actionarul principal in societatea “R”, care editeaza cotidianul Romania libera este compania Medien Holding, un joint venture in domeniul media intre Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) si The Nova Group.
WAZ este activ in industria media in Germania, Romania, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Austria, Serbia si Ungaria, are o cifra de afaceri in regiune de doua miliarde de euro si peste 16.000 de angajati.

WAZ este unul dintre cele mai influente trusturi media din Europa, care are in portofoliu peste 180 de ziare si reviste, peste 120 de publicatii comerciale si 17 tipografii.

Infiintat in anul 1851, prestigiosul cotidian american The New York Time este distribuit international, fiind detinut de The New York Times Media Group, care are in portofoliu alte 15 publicatii.

Ziarul a obtinut pana in prezent 98 de premii Pulitzer si a avut un tiraj de aproape un milion de exemplare in anul 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri