5 / 6

Cum arata lumea in viziunea Capital si The Economist

Pe 11 decembrie aparea suplimentul “The World in 2009”, editat anual de revista britanica The Economist. In acest supliment semneaza, alaturi de analistii de la The Economist si echipa editoriala de la Capital, nume precum Henry Kissinger, Lakshmi Mittal, Josef Ackermann, Stere Farmache, Valentin Lazea, Florin Talpes sau Bogdan Baltazar.

“Parteneriatul incheiat cu cei de la The Economist este focusat pe un singur supliment, publicat o data pe an, in luna decembrie. Ne diferentiem de celelalte tipuri de parteneriate incheiate in presa locala tocmai prin aceasta periodicitate. Se simtea nevoia unui supliment local, in limba romana, mult mai prietenos si usor de parcurs pentru cititorii nostri”, a declarat, pentru Wall-Street, Iulian Bortos, redactor-sef Capital.

Potrivit acestuia, parteneriatul pentru acest supliment a fost reinnoit anul trecut pentru o perioada de inca trei ani.

Ajunsa la un tiraj de 913.000 de exemplare, publicatia “The World In?” este tradusa in 20 de limbi. Audienta sa depaseste 2,5 milioane de cititori, din 90 de tari, dintre care 27% sunt membri in consilii de administratie, iar 44%, manageri de top, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Capital.ro.

Infiintata in anul 1943 in Marea Britanie, The Economist atinsese in luna iunie un tiraj un milion de exemplare, dintre care mai mult de 80% este distribuit in afara Marii Britanii. Din anul 1928, jumatate din acţiuni sunt detinute de Financial Times, iar restul de un grup de actionari, dintre care o parte fac parte din conducerea companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri