4 / 5

Studiu de caz: 7 din 10 clujeni aleg apartamente noi

Spre deosebire de Bucuresti, in Cluj-Napoca, majoritatea cumparatorilor prefera apartamentele noi in detrimentul celor vechi, unul dintre motive fiind pretul, care este acelasi per metru patrat, indiferent de vechimea imobilului, sustin reprezentantii agentiei imobiliare RE/MAX GRUP de LUX.

“Pretul este aproximativ 1.000 euro/mp pentru apartamentele finisate noi sau vechi si poate creste cu pana la 20% la apartamentele noi, in functie de compartimentare, regim de inaltime, calitatea finisajelor, etc. In medie, din 10 clienti ai agentiei noastre, sapte-opt cumpara un apartament in bloc nou”, afirma cei de la RE/MAX GRUP de LUX.

Calitatea constructiei este un alt motiv pentru care clientii cauta apartamente in blocuri noi, mai spun ei. Toti cumparatorii cer constructorilor certificate de calitate pentru materialele care au fost folosite la constructia blocurilor si garantii de executie. In cazul in care se orienteaza inspre apartamente vechi, clientii le prefera pe cele cu imbunatatiri precum izolatii termice si fonice, centrala de apartament, geamuri schimbate, usi interioare si de intrare schimbate.

Locatia este un alt factor decisiv in achizitionarea unui apartament. “90% din clientii care au achizitionat apartamente in ultimii doi ani prin agentia noastra au avut ca si cerinte principale amplasarea apartamentelor in apropierea mijloacelor de transport in comun, magazinelor, scolilor, etc", adauga reprezentantii agentiei clujene.

Din acest punct de vedere, la fel ca si in Bucuresti, apartamentele in blocuri vechi au un avantaj considerabil fata de majoritatea apartamentelor noi. In Cluj-Napoca, multe din cartierele rezidentiale s-au construit la periferia orasului, avand inca un acces limitat la mijloacele de transport in comun si institutiile de invatamant, au incheiat reprezentantii RE/MAX GRUP de LUX.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri