1 / 4

Cat poti castiga din investitia in argint

Argintul a revenit puternic in atentia investitorilor pe parcursul ultimelor luni, iar apropierea pragului istoric de 50 dolari/uncie i-a determinat pe jucatorii din pietele financiare sa isi indrepte atentia spre metalul pretios.

„Orice investitie <la moda> intra in atentia investitorilor din majoritatea pietelor. Situatia nu este foarte diferita nici in Romania, unde exista un interes si pentru schimburile cu argint”, spune pentru Wall-Street.ro Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj al societatii de intermediere Tradeville.

Orice persoana care ar fi investit 1.000 de dolari in argint la inceputul anului 2000, putea, la sfarsitul lui 2010, sa isi lichideze investitia pentru 10.370 dolari. O investitie de 1.000 dolari in aur ar fi valorat la finele anului trecut circa jumatate din randamentul adus de argint – 5.690 dolari.

Aceeasi suma "jucata" pe contracte cu activ suport pretul petrolului Brent ar fi valorat la scadenta circa 3.820 dolari. In schimb, 1.000 de dolari "jucati" pe S&P 500, unul dintre principalii indici ai Bursei de la New York, ar fi generat un castig de doar 1.070 dolari.

Pentru comparatie, indicele BET-C, care urmareste evolutia tuturor actiunilor listate pe Bursa de la Bucuresti (BVB) a crescut cu aproximativ 550% pe durata ultimilor 10 ani.

Sursa imagine: silverfuturesprices.com
Sursa grafic: bespokeinvest.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri