2 / 4

2. Beneficiile concrete de economisire

Beneficiile concrete de economisire pot oferi un start mai bun in viata. In functie de valoarea politei (suma asigurata stabilita), beneficiile de economisire oferite la finalul contractului pot plati integral sau partial studiile universitare pentru copil, pot contribui la achizitionarea primei case sau a primei masini pentru tanarul absolvent sau, de ce nu, pot constitui capitalul necesar pentru initierea propriei afaceri.

Concret, putem ilustra acest argument cu urmatoarea comparatie intre beneficiile oferite de o asigurare de viata Alico - "Junior Extra" si beneficiile oferite de un credit. Daca parintii nu au reusit sa incheie o asigurare de viata la o varsta frageda pentru copil, atunci de multe ori opteaza pentru un credit pentru studii (vezi tabelul de mai jos).

"Suma asigurata este stabilita in urma analizei necesitatilor financiare realizata de agentul Alico Asigurari impreuna cu clientul potential avand ca scop siguranta financiara pentru viitorul copilului asigurat. Beneficiile de protectie reprezinta multiplu sau parte din suma asigurata garantata la maturitatea contractului", a explicat Theodor Alexandrescu (foto), CEO Alico Asigurari.


Solutia de asigurare prezentata clientului potential si ulterior, polita de asigurare, contin primele detaliate pentru fiecare componenta a politei: beneficii de economisire si de protectie. Astfel, se directioneaza o mare parte din primele platite in scopul acumularii de capital, in acelasi timp pastrand echilibrul necesar pentru acoperirea beneficiilor de protectie asumate contractual. Insa, fiecare produs de economisire/investitie are propriile sale caracteristici.

Un alt produs de asigurare este cel de la Aviva Romania. Si in acest caz, planul financiar pentru copii “Bursa de studii” reprezinta un instrument de economisire pe termen mediu si lung. Durata contractului este la alegerea clientului, dar este important ca parintele sa aiba cat mai mult timp la dispozitie pentru acumulare. Cu cat durata contractului este mai mare, cu atat efortul financiar al parintelui este mai mic.

O parte din primele platite sunt directionate spre investitii astfel incat, la maturitatea contractului, copilul sa poata primi o suma de bani care sa-i asigure un start reusit in viata. Foarte important, comparativ cu alte produse de economisire, rezultatul din investitii este scutit de impozit, ceea ce inseamna mai multi bani pentru client.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri